Scholfilet gebakken

gebakken schol filet

Koude scholfilet

Een koude scholfilet gebakken op uw boterham is weer eens iets heel anders om mee te nemen naar uw werk. U kunt de scholfilet gebakken en al kopen bij de visboer of rauwe filets zelf bakken. Scholfilets bakken kan op twee manieren, in de bakpan met een beetje bloem of met een beslagje in een ruime laag olie.

Twee manieren van scholfilet bakken

Manier één: ontdooi de bevroren scholfilets, wrijf ze in met peper en zout. Verhit in een bakpan met een dikke bodem een beetje boter en bak de filets aan weerskanten goudbruin. Als de scholfilet gebakken is laat u ze uitlekken op keukenpapier.  De tweede manier is iets bewerkelijker. Maak een dik beslag van bloem, ei, bronwater met koolzuur en een beetje zout.

Verhit in een bakpan een flinke laag olie en verwarm deze tot ze net niet gaat walmen. Wrijf de filets in met zout en peper, bebloem ze heel licht en haal ze door het beslag. Direct in de hete olie leggen en in 2 tot 3 min. gaar en bruin bakken. Ook als deze scholfilet gebakken is laten uitlekken op keukenpapier.

Heeft u teveel scholfilet gebakken? Gebakken scholfilets zijn eenmaal afgekoeld goed in te vriezen, daarna kan je ze gewoon opwarmen in de oven. Lezer Wim liet ons weten dat je best de magnetron kan vermijden, aangezien het de vis snel een rare textuur geeft.

Scholfilet gebakken