Schol met boter bakken
Al eens gedacht aan Schol bakken in boter? De onderstaande manier van Schol bakken in boter is eventjes werk, maar omdat het nét even anders is het een mooi gerecht voor op een feestelijke tafel. Het recept is voor personen.
Ingrediënten:
- 2 Schollen
- flinke klont boter (kies voor grasboter, dat is écht een pak gezonder!)
- 2 tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 5 champignons
- 1 laurierblad
- tijm
- citroensap
- geraspte kaas
- zout, peper en bloem
Bereidingswijze Schol bakken in boter
Maak de Schollen schoon door. Vet een ovenschaal in met boter. Verhit de rest van de boter in een bakpan, wrijf de Schollen in met zout en peper, haal ze door de bloem en begin met de Schol bakken in boter. Ze hoeft niet te garen. Snij de tomaten in plakken, de ui in ringen, de champignons in plakjes en pers de knoflook. Als de Schollen aan weerszijden bruin zijn legt u ze in de ovenschaal.
De Schol bakken in boter doen we verder in de oven. Leg de groenten over en rond de vis en strooi de kruiden erover. Giet het bakvocht erover en strooi als laatste een beetje geraspte kaas erover (ik kan pecorino aanraden!). Bak 15 min op 180 graden het gerecht af.