Schol bakken in boter

Schol met boter bakken

Al eens gedacht aan Schol bakken in boter? De onderstaande manier van Schol bakken in boter is eventjes werk, maar omdat het nét even anders is het een mooi gerecht voor op een feestelijke tafel. Het recept is voor personen.

Ingrediënten
2 Schollen
flinke klont boter
2 tomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
5 champignons
1 laurierblad
tijm
citroensap
geraspte kaas
zout,peper en bloem

Schol bakken  in boter

Bereidingswijze Schol bakken in boter

Maak de Schollen schoon door. Vet een ovenschaal in met boter. Verhit de rest van de boter in een bakpan, wrijf de Schollen in met zout en peper, haal ze door de bloem en begin met de Schol bakken in boter. Ze hoeft niet te garen. Snij de tomaten in plakken, de ui in ringen, de champignons in plakjes en pers de knoflook. Als de Schollen aan weerszijden bruin zijn legt u ze in de ovenschaal. De Schol bakken in boter doen we verder in de oven. Leg de groenten over en rond de vis en strooi de kruiden erover. Giet het bakvocht erover en strooi als laatste een beetje geraspte kaas erover. Bak 15 min op 180 graden het gerecht af.